U Doboju svakodnevna saslušanja zbog sumnje u izbornu krađu

Pet mjeseci nakon što je Boris Jerinić na prijevremenim izborima izabran za gradonačelnika Doboja, ovdašnja policija po prijavi političkih stranaka svakodnevno saslušava osobe u svojstvu svjedoka u sklopu istrage koja se vodi zbog sumnji u neregularnosti tokom izbornog procesa.

- Svakodnevno saslušavamo po dva-tri lica. Mi smo imali više prijava za izbore i po svima postupamo. E, sada mi u ovom momentu ne znamo da li tu ima eventualno elemenata krivičnog djela, prekršaja ili bilo čega - rekao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Koje političke partije su podnijele prijave, u Policijskoj upravi Doboj ne otkrivaju.

- Mi smo sve te prijave zaprimili, obavijestili Tužilaštvo i pod njihovim nadzorom preduzimamo sve mjere i radnje. Saslušavamo lica, zasad u svojstvu svjedoka. Kada završimo i kompletiramo te predmete, u dogovoru sa Tužilaštvom ćemo vidjeti da li će biti podneseni izvještaji, u kojoj formi, da li izvještaji ili prijave, ali kada završimo taj posao, bićete obaviješteni - izjavio je Radinković.

U dobojskom SDS-u odmah nakon zatvaranja biračkih mjesta na prijevremenim izborima su suprotni tabor "Zajedno za Doboj" optužili za prljavu igru, pa se pretpostavlja da je ta stranka i uputila prijave policiji.

Nezavisne novine