U Doboju sankcionisana 224 vozača pod uticajem opijata

Na području Policijske uprave Doboj tokom 11 mjeseci oduzeta je veća količina opojne droge, uhapšena su tri lica, a nadležnom tužilaštvu podneseno je 20 izvještaja zbog krivičnih djela u vezi sa tim, rekla je Srni portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez.

Kerkezova je rekla da je oduzeto 3,9 kilograma marihuane, 1,1 kilogram amfetamina, 99 grama kokaina, 28,5 grama medicinske droge, 67 sjemenki kanabisa, 20 komada ekstezija, 0,7 grama hašiša i 0,54 grama heroina.

Ona je istakla da su u navedenom periodu zbog vožnje pod uticajem opijata sankcionisana 224 vozača, što je povećanje za 93,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Kerkezova je podsjetila da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske aktivno radi na podizanju svijesti, posebno mladih, o štetnosti i posljedicama koje nastaju konzumiranjem narkotika.

Ona je ukazala i na ulogu porodice, obrazovnih institucija, te centara za socijalni rad u preventivnim aktivnostima da se omladini ukaže na zloupotrebe i upotrebe narkotičkih sredstava i o njihovoj štetnosti.

Pripadnici Policijske uprave Doboj danas su u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti organizovali podjelu promotivnog materijala građanima.

Letak "Samo je porodica pravi izbor" sadrži osnovne informacije o štetnom djelovanju najčešće upotrebljavanih droga i posljedicama koje nastaju po čovjekov organizam, načinima pravovremenog prepoznavanja prvih simptoma kod lica koja konzumiraju narkotike, kao i praktične savjete roditeljima o mogućnostima prevazilaženja problema mladih ljudi - žrtava zloupotrebe droge.

Aktivnosti se sprovode u sklopu kampanje "Samo je porodica pravi izbor" koju organizuje Ministartvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Tagovi: