Trifunović novi povjerenik SDS u Doboju

Nakon raspuštanja Gradskog odbora i neuspjeha na proteklim izborima, još traje konsolidacija dobojskog SDS. Novi povjerenik ogranka stranke u gradu na tri rijeke je Zoran Trifunović, potvrdili su iz dobojskog SDS portalu MojDoboj.info, dodavši da se radi na potpunoj reorganizaciji stranke.

Trifunović vodi osiguravajuću kuću za regiju doboj, aktivan je u udruženju Veterani otadžbinskog rata i dugogodišnji je član SDS-a.

Gradski odbor još od decembra 2019. godine nema predsjednika, kada je on raspušten po odluci predsednika stranke Mirka Šarovića. Svemu su prethodile pritužbe dijela dobojskog rukovodstva da je tadašnji predsjednik Sreten Telebak zapravo “igrač” vladajućeg SNSD.

Tada je za povjerenika GO izabran Duško Ristić, a u avgustu prošle godine, pred Lokalne izbore, Rade Janković. On je u ime svoje stranke početkom ove godine sa zamjenikom predsjednika GO DNS-a Dejanom Кovačevićem i povjerenikom GO PDP Slobodanom Vasiljevićem potpisao  koalicioni sporazum o podršci kandidatu SDS-a za gradonačelnika Doboja Cvijanu Filipoviću na ponovljenim izborima 21. februara.

Međutim, Filipović nije imao šansi u odmjeravanju snaga sa Borisom Jerinićem iz SNSD, koji je izabran za gradonačelnika Doboja. Ono što je još poraznije bilo za SDS je da njihova stranka nije prešla cenzus i prvi put od postojanja u Doboju nemaju svog predstavnika u gradskoj skupštini.

Da li će ovoga puta dobojski SDS, koji je neprikosnoveno vladao gotovo tri decenije, ipak uspjeti da se vrati na političku scenu Doboja ostaje da se vidi.

“Pravi se dobra priča sa mladima i podmlađivanjem. Sve su uradili da slome stranke, ali neće uspjeti”, poručili su danas za naš portal iz SDS Doboj.

Lj. Đurić