Tri sata sedmično samo za vas spasiće vam brak

Nakon što su proveli cijeli mjesec isprobavajući pravilo 3x3 supružnici su se iznenadili koliko im se život promijenio, a tvrde i kako je nestalo zamjeranja koje im je polako nagrizalo brak.

Roditeljstvo promijeni svaku vezu. Vrijeme koje ste inače provodili zajedno pretvori se u neprekidan niz obaveza koje obavljate hronično umorni i na ivici živaca. Zbog toga postanete i razdražljivi pa su sve češće i svađe sa partnerom.

U takvom začaranom krugu našla se i mama, koja je svoje rješenje za taj problem anonimno podijelila na Kidspotu.

Rekla je kako su oboje bili izmoreni, a onda je jedan dan njen suprug neplanirano otišao malo odspavati usred dana, dok su djeca bila budna. Uslijedila je svađa, a nekoliko sati kasnije, kada su djeca već zaspala njen suprug je predložio 3x3 pravilo, o kojem mu je pričao prijatelj koji je bio na bračnom savjetovanju, prenosi 24sata.hr.

To pravilo kaže da svaki roditelj dobije tri sata tokom sedmice koji su samo za njih. Ta tri sata se mogu iskoristiti odjednom, ali mogu se i razlomiti, jedino je bitno da svaki roditelj to vrijeme provede sam, radeći šta god želi.

Pored toga, par bi trebao odvojiti i dodatna tri sata koji bi bili samo za njih kao par. To bi mogao biti spoj u gradu ili se može raditi o pola sata svake noći kada djeca odu spavati.

“Koristimo pravilo već mjesec dana i šokirali smo se koliko su se stvari promijenile. Dogodilo se i nešto mnogo dublje, sve zamjeranje, taj tihi rak koji nam je nagrizao brak, jednostavno je nestalo”, rekla je i dodala da je zbog toga što je znala da će imati vrijeme za sebe postala automatski manje ljuta kada bi ju sada neko prekinuo u gledanju poruka na mobitelu ili u nečemu sličnom.

Više čak i ne ide dužim putem iz prodavnice kako bi mogla slušati svoj podcast, jer zna da će kasnije imati vremena za to, piše Mirror.

“Imam li sada više razumijevanja za potrebu svog supruga da malo odspava popodne? Naravno. Želim i dalje zbog toga upaliti usisavač na najjače i usisavati kraj njegove glave? Naravno, ipak smo svi mi samo ljudi”, našalila se za kraj.

Tagovi: