Trebinjca spasavali iz kola za navodnjavanje, teško povrijeđen

Trebinjski vatrogasci spasili su danas u popodnevnim satima sredovječnog Trebinjca koji je upao u kolo za navodnjavanje na rijeci Trebišnjici i zadobio teže tjelesne povrede, ali je van životne opasnosti.

Čovjek se najvjerovtnije okliznuo na kamenom dijelu kola koje je klizavo i upao u prostor između samog kola i takozvane kuline, ali su ga srećom primijetili i čuli zapomaganje mještani dijela naselja Police, koje je uz rijeku, i pozvali policiju i vatrogasce.

 

- Mi smo svakako obučeni i za spasavanje, ali su dobar dio posla odradili i speleolozi koji znaju kako da iz jama profesionalno izvuku povrijeđene osobe, pa smo zajedničkim snagama, zajedno s policijom, uz pomoć posebne užadi i alata izvukli ozlijeđenog - kaže Zdravko Kašiković, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje.

Povrijeđeni čovjek je, kako nezvanično saznajemo, zadobio prelom desne ruke, a svuda po tijelu ima oguljotina i podliva, ali je srećom van životne opasnosti i bezbjedno je izvučen na površinu.

Mještani Polica koji su nekada sa ovakvih kola navodnjavali svoje oranice kažu da je čovjek odlično prošao, jer su se u ranijim vremenima dešavali ovakvi padovi ljudi i završavali se fatalnije.

nezavisne.com

Tagovi: