Svečani prijem za dvostrukog prvaka Balkana u bodibildingu

Načelnik opštine Petrovo juče je upriličio svečani prijem za Borislava Stjepanovića iz Kakmuža, koji se na nedavno održanom otvorenom prvenstvu Balkana u bodibildingu okitio zlatnim medaljama u dvije kategorije, fitnes i klasik. Stjepanović je naglasio da je ovakav uspjeh rezultat teških višemjesečnih priprema, ali da je postignuti rezultat opravdao sva ulaganja i odricanja.

„Najveća podrška i pomoć mi je supruga koja je uz mene u svemu što radim. Tokom ovih priprema radio sam sa trenerom Aleksandrom Vasiljevićem iz Doboja, od kog sam puno naučio, pomogli su mi sponzori, neki privrednici iz Gračanice i naravno tu je i podrška mojih prijatelja. Ova pažnja i podrška od strane načelnika opštine mnogo mi znači, jer lijepo je vidjeti da načelnik pomaže, ne samo meni nego i drugima. Smatram da pomoć ne može svako da očekuje, prvo se mora nešto postići, osvojiti, pa tek onda tražiti i očekivati pomoć i podršku“, istakao je Stjepanović, piše Glas regije.

Načelnik opštine Ozren Petković istakao je važnost činjenice da jedna mala sredina poput opštine Petrovo ima prvaka Balkana u nekoj sportskoj disciplini

„Ovakav sportski rezultat zaslužuje svaku pažnju, ne samo opštine nego i šire zajednice. Borislavu čestitam u svoje ime ali i u ime cijele lokale zajednice, jer njegov uspjeh to zaslužuje. Trebalo bi više i bolje da se pomogne sportistima koji ostvaruju ovakve rezultate, posebno sa državnog nivoa, ali država je takva kakva jeste, na žalost. Borislav se sam bori, i ja sam ubijeđen da će on i u budućnosti ostvariti i bolje rezultate, a mi ćemo mu biti podrška, prije svega moralna, da zna da se njegov trud i rezultat cijene, a materijalna onoliko kolike su naše mogućnosti“, rekao je Petković.

Borislav Stjepanović se bodibildingom bavi punih šest godina. Prošle godine osvojio je titulu prvaka BiH, a naredne subote će nastupiti i na svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Brežicama (Slovenija). Cilj mu je da se i sa ovog prvenstva vrati sa peharom a nakon toga i da postane pro-bodibilder.