„Sve ili ništa“ - prodaju se akcije 65 preduzeća u RS

Prodaja paketa akcija će se održati na Banjalučkoj berzi unošenjem grupnih naloga "sve ili ništa" u trajanju od 09.12.2020. do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 22.12.2020. godine.Vrijednost akcija PREF-a iznosi   9.084.678,95. Vrijednost akcija IRB-a iznosi 4.545.284,05. Ukupan iznos 13.629.963,01

Na spisku su preduzeća poput Autoprevoza, Boske, čelinačkog Mermera, trebinjskog Swissliona, Gradske toplane u Doboju, Vodovoda u Prnjavoru, Trebinju, Doboju, Gacku, Nevesinju, Srpcu i slično...

Kako je rečeno za BUKU u PREF-u,  u oglasu za prodaju je navedena najniža cijena za koju su spremni da prodaju njihov vlasnički paket akcija. Radi se uglavnom o akcijama koje su nelikvidne ili neprofitabilne, a spremni su da ih prodaju po navedenim cijenama jer imaju priliku novac uložiti u druge oblike imovine koja donosi prinos.

Započete su aktivnosti izlaganja portfelja u inostranstvo. Selekcijom hartija postignut je prinos od 7% uz prosječnu starost portfelja od četiri mjeseca i prihod od dividende.

"PREF u budućnosti planira da ulaže u REPO ugovore i u zajednička ulaganja po uzoru na osnivanje Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom, ali i izlazak na strana tržišta. Već dugo pravimo analize i strategije za ovaj korak. Kreirali smo procedure i usaglasili posredničke naknade za ovaj izazov. Već smo dobili prve dividende iz inostranstva i imamo rast od oko sedam odsto. Naše prodajne i aktivnosti na domaćem tržištu sada su proširene na opreznu selekciju finansijskih instrumenata u inostranstvu." poručuju iz Uprave Društva za upravljanje PREF-om"

Pogledajte spisak firmi čije se akcije prodaju

 

 

 

 

Tagovi: