Sutra svečano otvaranje izložbe dobojskog slikara Željka Starovića

U Umjetničkoj galeriji dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje sutra, 9. jula, sa početkom u 13 časova, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe dobojskog slikara Željka Starovića. Ova izložba je druga po redu u ciklusu predstavljanja dobojskih slikara i kolonija, koja će se realizovati tokom ljeta.

Željko Starović rođen je u Doboju 1956. godine, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Ekonomski fakultet završio je u Sarajevu 1981. godine. Slikarstvom se bavi od djetinjstva, pa je tako važio za najtalentovanijeg učenika-slikara u školi. Međutim, životni putevi su ga odveli u drugu oblast – muziku, pa je tako slikarstvo kod njega bilo zapostavljeno sve do 2015. godine, kada se intezivno posvećuje ponovo slikarstvu. Tehnike koje najčešće koristi su: tempera, akril i ulje, a najčešći su mu motivi pejzaži i mrtva priroda. Izlagao je na nekoliko kolektivnih izložbi, a ovo mu je prva samostalna izložba.

Izložba će biti otvorena do 16. jula, a tokom trajanja izložbe, u skladu sa vremenskim prilikama izložba će biti postavljana na štafelajima i u Gradskom parku. Cilj izložbe na otvorenom je da što veći broj građana ima priliku „u prolazu“ vidjeti značajna ostvarenja svojih sugrađana, a ne samo izložbe i djela gostujućih autora.

Svečano otvaranje izložbe u Galeriji realizovaće se u skladu sa propisanim mjerama zdravstvene bezbjednosti za sve prisutne (ograničen broj prisutnih, obavezno nošenje maski, dezinfekcija ruku, poštovanje fizičke distance…)