Sutra manifestacija „Poetski susret četvrtkom”

U Umjetničkoj galeriji Centra za kulturu i obrazovanje Doboj sutra, 8. oktobra (četvrtak), sa početkom u 19 časova, održaće se manifestacija „Poetski susret četvrtkom” na kojoj će biti predstavljena poezija Miloša Milićevića iz Doboja.

O autoru poezije:

Miloš Milićević rođen je 1952. godine u selu Suvo Polje, nedaleko od Doboja. Osnovnu i srednju školu završio je u Doboju. Studije psihologije završio je u Rijeci kao prvi u svojoj generaciji i time stekao zvanje diplomiranog psihologa. Godine 1996. upisao je postdiplomske studije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smjer razvojna psihologija i psihopatologija. Učesnik je odbrambeno-otadžbinskog rata od 1992-1995. godine.

Milićević je na poetskom planu višestruko nagrađivan i uvršten je u nekoliko zbornika duhovne poezije. Izdao je zbirku prozno-poetskih tekstova (2016), te zbirku pjesama „Sva moja lutanja” (2017). Osvojio je prvu nagradu na književnom konkursu Srpske golgote 20. vijeka, sa pjesmom „Kota 923”. Za pjesmu „Idemo dalje” nagrađen je zlatnikom sa likom Sv. Save u Beogradu. Pored pisanja poezije, amaterski se bavi glumom, enigmatikom, kaligrafijom i grafičkim dizajnom. Živi i stvara u Doboju.

Manifestacija će biti realizovana u skladu sa protivepidemiološkim mjerama zaštite od virusa korona.

RTV Doboj