Studija javnog prevoza u Banjaluci može, novac ne može

Sa današnjeg zasjedanja Skupštine grada Banjaluka je povučena odluka o subvencijama za javni prevoz putem koje su se trebale finansirati mjere koje su predviđene Studijom o javnom prevozu u Banjaluci.

Naime, resorna skupštinska Komisija za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja nije podržala ovu odluku čime se ona automatski povlači sa dnevnog reda.

Interesantno je da je ista komisija podržala prateći akt Studiju o javnom prevozu u Banjaluci i ona će ostati na dnevnom redu.

U skupštinskim kuloarima se priča da će odbornici prilikom glasanja najvjerovatnije prihvatiti ovaj dokumenat, pa se postavlja pitanje kako će se mjere iz Studije realizovati ako nije obezbijeđen osnov za finasiranje.

Grad Banjaluka je uputio u skupštinsku proceduru set odluka koje se odnose na javni prevoz u Banjaluci.

U tom setu je Studija javnog prevoza za Banjaluku, koja predlaže rješenje za nagomilane probleme u ovoj oblasti te odluke koje bi trebale u praksi da pokrenu realizaciju preporuka iz Studije.

Studijom je predviđeno smanjenje cijene karata, uvođenje novih polazaka i linija i te troškove je aktuelna administracija planirala pokriti milionskim subvencijama.

capital.ba

Tagovi: