Stranica stripa o Spajdermenu prodata za 3,36 miliona dolara

Stranica originalnog umjetničkog crteža iz hvaljenog stripa o Spajdermenu iz 1984. prodata je za rekordnih 3,36 miliona dolara u Sjedinjenim Državama.

Stranica prikazuje prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotičkog odela, što će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umjetničkom djelu Majke Zeka iz Marvel serije Superheroji.

Na stranici je prikazano prvo pojavljivanje Spajdijevog crnog simbiotičkog odijela, koje će kasnije dovesti do stvaranja antiheroja Venoma u umjetničkom djelu Majke Zeca iz Marvel serije Superheroji.

- Ovaj sajt je bio veliko otkriće! Ovde je Piter Parker zapravo dobio svoj novi crni kostim - navodi se u opisu Heritage Auctions.

- Ali kakav kostim sa tajnom! Jer vrlo brzo se ispostavi da je živ i da ima svoju agendu. To je izvor Venomovog karaktera! -

Ponuda za umjetničko djelo je počela od 330.000 dolara.

Prethodni rekord za stranicu iz unutrašnjosti američkih stripova bio je 657.250 dolara, za okvir koji prikazuje prvu sliku Vulverina u izdanju "Neverovatnog Hulka" iz 1974. godine.

Primerak akcionog stripa iz 1938. br. 1, Supermanovo prvo pojavljivanje, prodato je za 3,18 miliona dolara prvog dana četvorodnevne aukcije u Dalasu u Teksasu, objavila je aukcijska kuća na Twitteru.

nezavisne.com

Tagovi: