Sloga spremna da zaustavi seriju Leotara

Vodeći tim Prve lige Republike Srpske Leotar u okviru šestog kola gostovaće u Doboju, gdje će ga dočekati domaća Sloga.

Oba tima povratnici su u Prvu ligu nakon višegodišnjeg igranja u nižem rangu, a ujedno predstavljaju najprijatnija iznenađenja dosadašnjeg dijela sezone. Trebinjci su nakon pet odigranih utakmica prvi sa 13 bodova i nalaze se u seriji od četiri pobjede dok Dobojlije imaju dva trijumfa u nizu i sada žele da zaustave zahuktali Leotar.

- Prije svega ovo je derbi starih poznanika i rivala sa zelenog terena. Leotar iza sebe ima sjajnu seriju, ali smo znatno podigli nivo forme i vjerujem da ćemo i mi i oni igrati na pobjedu. Očekujem otvorenu utakmicu koja će opravdati epitet derbija. Istina, nama će nedostajati dva ključna igrača Srđan Đuranović i Uroš Stamenković, ali imamo adekvatne zamjene spremne da se suprotstave i slave u meču sa liderom na tabeli - poručio je trener Sloge Milan Draganović.

Iz tabora Leotara takođe stižu optimistične izjave, mada trener Oleg Ćurić napominje da je njegov tim izmoren napornim putovanjima jer su Trebinjci u srijedu gostovali u Šamcu, a već u subotu su u Doboju.

- Imali smo dva zaista naporna putovanja, ali to ne smije da bude opravdanje za bilo šta. Znamo da Sloga ima solidnu ekipu koja je kod kuće još opasnija. Želimo da se iz Doboja vratimo neporaženi i da bi u tome uspjeli moraćemo da odigramo maksimalno angažovano. Što se tiče našeg prvog mjesta, naravno da nam prija, ali ipak treba biti realan. Za nas je najvažnije da nastavimo sa sakupljanjem bodova, a mene posebno raduje što ekipa iz utakmice u utakmicu igra sve bolje - poručio je Ćorić.

Iako su trenutno tek četvrti, fudbaleri Rudar Prijedora i dalje su najveći favoriti za osvajanje šampionske titule i povratak u Premijer ligu. Nakon poraza u Zvorniku četa Borisa Savića na svom terenu dočekuje Tekstilac i u mislima im je samo pobjeda, piše Glas Srpske.

- Istakli smo kandidaturu za titulu i naravno da postoji određeni pritisak,  jer svaka ekipa baš protiv nas daje svoj maksimum. Ekipa se još formira i veseli me što iz meča u meč igramo sve bolje. Iako smo izgubili u Zvorniku naša igra je i u toj utakmici bila dobra. Sada nam dolazi Tekstilac, dobra i mlada ekipa koja će svakako nastojati da ostane neporažena. Ipak, veliki smo favoriti na Gradskom stadionu i očekujem da ćemo uz dobar pristup doći do sva tri boda - poručio je iskusni defanzivac Rudar Prijedora Perica Ivetić.

Prva liga RS

1. Leotar   5        4        1        0        10:2   13

2. Sloboda (NG)  5        3        2        0        4:1     11

3. Kozara   5        3        1        1        10:4   10

4. Rudar Prijedor       5        3        1        1        6:4     10

5. Borac (KD)      5        2        2        1        7:5     8

6. Sloga (D)         5        2        2        1        7:5     8

7. Drina (Z)         5        2        1        2        5:5     7

8. Ljubić    5        2        1        2        8:9     7

9. Alfa Modriča         5        1        3        1        7:5     6

10. Slavija          5        1        3        1        5:3     6

11. Zvijezda 09    5        2        0        3        5:8     6

12. Tekstilac      5        2        0        3        5:11   6

13. Jedinstvo       5        1        1        3        4:7     4

14. Željezničar ST     5        1        1        3        2:6     4

15. Sutjeska         5        0        2        3        2:5     2

16. Podrinje       5        0        1        4        2:9     1

 

U susretima šestog kola Prve lige Republike Srpske sastaju se, subota 16.30 časova: Slavija - Ljubić, Podrinje - Jedinstvo, Kozara - Borac (KD), Sloga (D) - Leotar, Rudar Prijedor - Tekstilac, Sloboda (NG) - Drina (Z), Željezničar - Alfa Modriča, Sutjeska - Zvijezda 09.

Tagovi: