Rukovodstvo grada obišlo industrijsku zonu na Usori

Rukovodstvo grada Doboja obišlo je industrijsku zonu na Usori. U razgovoru sa privrednicima, predstavnci grada su sagledali njihove potrebe, te obećali stimulans u cilju proširenja kapaciteta i proizvodnje.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić najavio je da će lokalna vlast pomoći infrastrukturno uređenje dijela industrijske zone “Usora” za potrebe preduzetnika od kojih su neki izvozno orijentisani, prenosi RTV Doboj.

-Sagledaćemo mogućnosti da zajednički uradimo prilaze do samih proizvodnih hala kroz asfaltiranje pristupnih puteva. To je u intereu samih privrednika, a i u našem interesu jer se kroz njihovo širenje i povećavanje proizvodnih kapaciteta automatski otvaraju i nova radna mjesta. Svako radno mjesto koje se otvori u gradu Doboju meni je na radost i zato mi kao Gradska uprava smo tu da damo podršku, jer smo mi servis kako privrednika, tako i građana. Želja mi je da sa naše strane koliko je to god moguće pomognemo i da u narednoj godini planiramo sredstva u budžetu za tu namjenu, ali i za kako je ranije najavljeno proširenje industrijske zone u Rudanci. Ovdje su već vidljivi rezultati i oni svakako zaslužuju podstrek i iz tog razloga mi smo danas tu – izjavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Privrednici koji su se sastali sa lokalnim rukovodstvom kažu da će najavljena investicija lokalne uprave dobro doći da se posao razvije i proširi, a da će se uložena sredstva vratiti novim zapošljavanjem.

-Uslovi za sada nisu baš najbolji zbog prilaznog puta koji je veoma loš. Imamo zbog toga problema prilikom transporta, odnosno dovoza i odvoza robe i materijala. Ova najavljena investicija i podrška od strane gradonačelnika Borisa Jerinića će nam vrlo dobro doći i pomoći će nam da razvijemo i proširimo poslove, te da ih podignemo na viši nivo. Naravno, ta investicija će se vratiti kroz povećanje obima proizvodnje i kroz nova zapošljavanja – rekao je Milenko Jeftić, Univerzal-Do d.o.o Doboj.

-S obzirom da znamo u kakvom vremenom živimo i da nikome nije lako svaka pomoć nam je dobro došla, bilo da ona dolazi sa gradskog, republičkog ili državnog nivoa – izjavio je Milorad Nikolić, MN Flex d.o.o Doboj.

U industrijskoj zoni Usora nalaze se četiri preduzetnika različitih djelatnosti, od metalske industrije, sportsko-rekreativne, preduzeća sa pneumatskim programom, kao i brze pošte koja na Usori ima svoj logistički centar i zapošljava dvadesetak radnika.

Tagovi: