Revijalna utakmica za početak gradnje objekta za djecu sa posebnim potrebama

Humanitarnom utakmicom aktivnih igrača i veterana Odbojkaškog kluba invalida u Doboju pokrenuta je kampanja za izgradnju objekta za potrebe djece sa poteškoćama u razvoju koji će se nalaziti u sklopu Osnovne škole /OŠ/ "Vuk Stefanović Karadžić" u ovom gradu.

Direktor škole LJubiša Blagojević rekao je novinarima da je sav prihod sa revijalne utakmice usmjeren za početak gradnje objekta površine 225 metara kvadratnih i procijenjene vrijednosti do 250.000 KM.

"Objekat će imati kancelariju za Udruženje za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju, dvije učionice, te mini salu", naveo je Blagojević i najavio da već od naredne godine kreću sa projektnim aktivnostima prema domaćim i međunarodnim sponzorima.

Kao veteran dobojskog Odbojkaškog kluba invalida Blagojević je zahvalio igračima, od kojih su neki i aktuelni reprezentativci Srbije u ovom sportu, što su podržali humanitarnu utakmicu.

Predsjednik Odbojkaškog kluba invalida Doboj Dragan Dostanić rekao je da od osnivanja 2000. godine klub učestvuje u obilježavanju Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i da su se rado odazvali pozivu direktora ove osnovne škole LJubiše Blagojevića, koji je i nekadašnji igrač.

Kapiten reprezentacije Srbije u sjedećoj odbojci i igrač seniorskog tima dobojskog kluba Goran Ristić istakao je da su se srcem okupili kako bi gledaocima obezbijedili sportski spektakl.

Učenik osmog razreda i odbojkaš Miroslav Mitrović rekao je da će se izgradnjom objekta znatno unaprijediti kvalitet rada učenicima i djeci sa posebnim potrebama.

Humanitarno-revijalna utakmica veterana i aktivnih igrača Odbojkaškog kluba invalida odigrana je sinoć u sali OŠ "Vuk Stefanović Karadžić".

(dobojski info)

Tagovi: