Programom podsticaja sedam privrednika zaposlilo 13 radnika

Predstavnici Gradske uprave Doboj i sedam samostalnih preduzetnika iz ovog grada sumirali su danas rezultate projekta podsticaja proizvodnog zanatstva u ruralnim područjima po javnom pozivu iz prošle i ove godine čijom realizacijom je zaposleno 13 radnika.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je novinarima da je realizovana vrijednost ovog projekta oko 67.000 KM, od čega je UNDP izdvojio 19.000 KM, a ostalo Gradska uprava.

On je naveo da je riječ o sredstvima obezbijeđenim grant šemom Projekta ekonomskog i ekološkog upravljanja MEG, koji podržava Vlada Švajcarske, a realizuje UNDP.

Predstavnik gradskog Odjeljenja za strateško planiranje, evropske integracije i lokalni ekonomski razvoj LJubiša Lukić rekao je da je projektom predviđeno da bespovratna sredstava budu dodjeljivana do maksimalno 70 odsto od ukupne vrijednosti ulaganja, dok su preostali iznos obavezni finansirati korisnici podsticaja.

Direktor "Metalplasta" Radomir Božičković rekao je da je u okviru projekta iskoristio 15.000 KM za zapošljavanje dva radnika i povećanje sirovinske osnove preduzeća koje ima 17 zaposlenih.

Predstavnici Gradske uprave Doboj i pet samostalnih preduzetnika iz ovog grada potpisali su 30. oktobra ugovore o dodjeli oko 50.000 KM bespovratnih sredstava za proizvodno zanatstvo, a po javnom pozivu iz ove godine.

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić tada je rekao da je iskorišteno svega pola od oko 100.000 KM predviđenih sredstava, te pozvao preduzetnike da aktivnije prate i učestvuju u javnim pozivima Gradske uprave.

Gradska uprava je 11. novembra objavila drugi javni poziv za podsticaj za razvoj proizvodnog zanatstva u Doboju, čiji rezultati će biti saopšteni u narednom periodu.