Opasni ubica osumnjičen za iznudu i zelenaštvo ostaje iza rešetaka 

Miši Petkoviću iz Doboja koga sumnjiče za zelenašvo i iznudu veće količine novca od od radnice kladionice „Mocart“ R.V.B., banjolučki Okružni sud za još dva mjeseca produžio je pritvor.


Iz suda je, navodeći inicijale saopšteno da je njemu pritvor produžen zbog bojazni od bjekstva, uticaja na svjedoke i dokaze i težine krivičnog djela. Petković je jedan od najopasnijih ubica iz BiH i iza sebe ima debeo krivični dosije, a već je odslužio kazne za dva ubistva, kao i zbog razbojništva. 


Petkovića je banjolučka policija uhapsila 21. oktobra nakon što ga je radnica kladionice prijavila da je ukraden neutvrđen iznos novca i cigareta. 


Policija je tokom istrage došla do saznanja da se sa prijavljenom krađom može povezati Petković pa je uhapšen. Istražioci su utvrdili da je on od radnice kladionice R. V. B. prijetnjama iznudio ključ i šifre prostorija i kasa. Nakon toga je tim ključem ušao u kladionicu, deaktivirao alarm i otključao kase iz kojih je pokupio novac, a zatim i cigarete u vrijednosti od 11.000 KM.

Kako je nakon njegovog hapšenja saopšteno iz Okružnog tužilaštva, Petković je iskoristio povjerenje R.V.B. i njenu materijalnu situaciju, te joj u periodu od 23. septembra do 21. oktobra dao novac na zajam uz nesrazmjernu imovinsku korist. 


Petković ima više presuda iza sebe, a deset godina zatvora dobio je 2003. godine jer je sjekirom ubio komšiju kojeg je navodno prethodno silovao. Godinu prije toga pravosnažno je osuđen zbog razbojništva na tri godine i deset mjeseci zatvora.

Petković je pet i po godina proveo u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, te je zbog dobrog vladanja prebačen u KPZ Orašje, ali je pobjegao u Srbiju gdje je počinio novi zločin. On je u Novom Sadu 15. novembra 2008 godine iz koristoljublja svirepo ubio Dragana Sremčića (48) kojeg je izbo više puta nožem u srce i glavu.

Petković je pokušao da sakrije tragove zločina te je žrtvu zamotao u čaršaf i pokušao da iznese iz zgrade. Neko ga je prekinuo pa je ostavi tijelo u hodniku i pobjegao. Zbog tog zločina u Okružnom sudu u Novom Sadu dobio je 15 godina robije.

mojabanjaluka.info