Preletači u Tesliću godinama plaćali članarinu SDS-u koji su napustili

Četiri odbornika u skupštini opštine Teslić u prethodnom mandatu, nakon napuštanja SDS-a i prelaska u redove SNSD-a, nastavili da plaćaju članarinu SDS-u nekoliko godina. Po ovom osnovu, vjerovali ili ne, SDS je inkasirao oko 3.500 KM.

Četiri odbornika preletača na lokalnim izborima u oktobru 2016. godine bivaju izabrani na listi SDS-a u Skupštinu opštine Teslić. Prvi odbornik koji već u junu 2017. godine napušta SDS i prelazi u redove SNSD-a je Dragan Savić. Već u septembru 2017. godine ga prati Bogdan Đukić, zvani Lopov.

Da bi dokazali svoju vjernost novoj stranci, obojica su se slikala sa Miloradom Dodikom. Tanja Markočević i Marko Trivunović su nešto duže izdržali pritiske i u SDS-u ostaju do marta 2019. godine, kada i oni prelaze u SNSD.

Do ove komične situacije je došlo na taj način što su odbornici imali otvoren nalog da im se od plate direktno svakog mjeseca odvaja 30 KM na ime članarine u stranci.

Nakon napuštanja SDS-a, nisu odjavili ovaj nalog pa su sve do januara 2021. godine nastavili da finansiraju svoje političke protivnike.

Na ovaj način je SDS inkasirao oko 3.500 KM od svojih političkih protivnika. Savić i Đukić su u periodu dok su bili u SNSD-u uplatili preko 2300 KM na račun SDS-a, dok su Markočević i Trivunović zajedno uplatili oko 1200 KM na račun SDS-a.

Dragan Savić

Bogdan Đukić

Marko Trivunović

Tanja Markočević

(InfoVeza)