Prelaz Zupci za vikend prešlo 14.000 ljudi

Granični prelaz Zupci kod Trebinja tokom proteklog vikenda granicu BiH sa Crnom Gorom prešlo je oko 14.000 ljudi u oba pravca, ali nije bilo zadržavanja dužeg od pola sata, rečeno je u Graničnoj policiji BiH.

Iz Granične policije BiH rekli su da je na izlazu iz BiH na svim prelazima proteklog vikenda evidentirano oko 130.000 osoba.

U tom periodu granicu je na graničnom prelazu Ivanica prešlo 11.208 osoba, Deleuša 6.931 i Klobuk 4.303 osobe, a nije bilo zadržavanja dužih od pola sata.

Iz Granične policije BiH su naveli da su na graničnom prelazu Zupci i Deleuša zabilježena zadržavanja do pola sata ujutro, dok u poslijepodnevnim časovima nije bilo većih zadržavanja ni gužvi.

– S obzirom na turističku sezonu i ukidanje mjera na graničnim prelazima radi virusa korona dolazi do povećanja saobraćaja. Granična policija BiH preduzima sve mjere na smanjenju gužvi i čekanja na graničnim prelazima – rekli su iz policije.

Putnicima su preporučili da se prije namjeravanog putovanja informišu o stanju saobraćaja na graničnim prelazima i da koriste najbliže ili susjedne granične prelaze s manjom frekvencijom saobraćaja.