Predstava “Žensko srce u šinjelu” u Doboju

Poslije pauze od sedam mjeseci, biće odigrana prva pozorišna predstava u Doboju.

Nakon brojnih izvođenja u Srbiji i Republici Srpskoj čuvena predstava "Žensko srce u šinjelu" prvi put će biti odigrana u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj, 21. oktobra 2020. godine, sa početkom u 19 časova.

Predstava govori o ženama, srpskim heroinama u Prvom svjetskom ratu - Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci i Nadeždi Petrović, najznačajnijoj srpskoj slikarki 20. vijeka, koja je napustila lagodan život u Parizu i vratila se u zaraćenu Srbiju da pomogne svom narodu.

Uz veliki istorijski i edukativni karakter, u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka.

Predstava ”Žensko srce u šinjelu” je od strane kritike i publike proglašena za jednu od najboljih  na temu Prvog svjetskog rata o čemu najbolje govori podatak da je 15. novembra 2019. godine, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, izvedena u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

Naslovne uloge tumače pozorišne i filmske glumice iz Beograda : Nina Grahovac, Jovana Petronijević i Vesna Paštrović a režiju potpisuje legendarna glumica Mirjana Karanović.

Predstava će biti izvedena za smanjeni broj gledalaca i uz poštovanje svih mjera zaštite građana od virusa korona.

Ulaznice se prodaju u Centr za kulturu i obrazovanje Doboj.

Prije Doboja, predstava “Žensko srce u šinjelu” će biti izvedena 20. oktobra na otvaranju Festivala omladinskih pozorišta Republike Srpske koji se ove godine održava u Rudom.

Tagovi: