Doboj: Poziv autorima da dostave radove za časopis "Značenja"

Narodna biblioteka u Doboju, za potrebe novog izdanja svog časopisa "Značenja", objavila je poziv za saradnju zainteresovanim autorima sa prostora zemalja regije da pošalju radove iz humanističkih nauka, kulture i umjetnosti.

Direktor Narodne biblioteke Slavica Gostimirović rekla je Srni da je krajnji rok za dostavljanje radova 1. septembar i da je časopis podijeljeni u četiri rubrike - nauka, književni prikazi, umjetnost i prilozi.

Ona je navela da se časopis "Značenja" obnavlja nakon dugogodišnje pauze, osmišljen da se profiliše na naučnoj osnovi, visoko kategorizovan i jedan od traženijih na ovim područjima.

S tim u vezi, časopis neće biti isključivo lokalnog karaktera već se prilika daje i autorima sa prostora zemalja regije, koje su jezički bliske.

"Biblioteka je prošla kroz turbulentno razdoblje od poplave 2014. godine tokom koje je izgubljen veliki fond i oštećen objekat. Dakle, imali smo prioritetne stvari i evo tek sada, osjetili smo da je možda i pravo vrijeme da ponovo pokrenemo časopis za humanističke nauke, kulturu i umjetnost, jer je to oblast koju uz recenzente možemo da ispratimo", izjavila je Gostimirovićeva.

Ona je pojasnila da radovi treba da zadovolje sve ono što je forma i sadržina jednog časopisa, kao i da ne smiju biti ranije objavljivani, niti smiju biti u procesu recenzije za neki drugi časopis.

Svaki dostavljeni rad podliježe recenziji, a uputstvo sa konkretnim zahtjevima nalazi se na internet stranici bilioteke /www.bibliotekadoboj.com/.