Pokret slobodnih građana Doboj ide na izbore kao dio NP “Banjaluka zove”

Pokret slobodnih građana iz Doboja saopštio je da će nastupiti na predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu i da će to učiniti u saradnji sa Narodnim pokretom “Banjaluka zove”.

Iz dobojskog PSG, čiji su osnivači Miroslav Borojević – Beli i Darko Pijunović, precizirali su da će se na glasačkim listićima pojaviti samostalno, pod imenom “bratskog pokreta” koji u Banjaluci predvode odbornici Saša Lazić – Medo i Mirna Savić – Banjac, te da nemaju namjeru da ulaze koalicije sa drugim strankama u Doboju.

“Predali smo svu potrebnu dokumentaciju, zajedno sa potpisima podrške koje ste nam beskompromisno i iz srca poklonili. Zahvaljujemo i onim ljudima koji su htjeli da se potpišu, ali su iz nekog razloga bili spriječeni”, saopštio je PSG.

Oni dodaju da je “vrijeme da se krene u borbu koja život znači”.

“Ako ni nakon ovoga o čemu smo svi pričali godinama, o nekoj novoj opciji, trećem bloku, koji mora da se rodi iz naroda, ne uradimo ništa, onda će sve i zauvijek izgubiti smisao. I morate da znate da u slučaju vašeg angažovanja u Pokretu slobodnih građana pomažete svima nama u opstanku na ovim prostorima, koji će se kroz ideju i viziju pretvoriti u sreću i blagostanje”, zaključuju u ovom pokretu.

U proteklom periodu, PSG je postao prepoznatljiv po kritičkom odnosu prema gradskoj vlasti koju personifikuje Obren Petrović, ali i prema djelovanju SDS-a i PDP-a, koje ne smatraju stvarnom opozicijom na lokalnom nivou.

Opcija.net