Počinje humanitarna akcija "S ljubavlju hrabrim srcima"

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, počinje danas.

Imajući u vidu da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj neće biti moguće održati donatorsko veče u formi velikog okupljanja u Banskom dvoru, ove godine će, tim povodom biti organizovan prikladan televizijski program, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Televizijska emisija, kao centralni događaj humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", biće emitovana na prvom programu Radio televizije Republike Srpske, kao i na Alternativnoj televiziji, 27. decembra 2020. godine u večernjem terminu.

M:tel humanitarni broj 1411 biće aktivan u periodu od 01. do 31. decembra 2020. godine. Pozivom na navedeni humanitarni broj građani će u ovom periodu biti u mogućnosti da podrže akciju sa 1 KM.

Sredstva prikupljena u, jedanaestoj po redu, humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za osnivanje prve Banke humanog mlijeka u Republici Srpskoj, s namjerom da se prijevremeno rođenoj i teško bolesnoj djeci, kojima nije dostupno majčino mlijeko, osigura donirano humano (majčino) mlijeko.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena „S ljubavlju hrabrim srcima“ broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

Partneri predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović i u ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biće mladi umjetnici i djeca iz različitih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom ili drugim angažmanom dati svoj doprinos da zajedničkim snagama obezbijede pomoć za svoje drugare. Podršku humanitarnoj akciji tradicionalno svake godine pružaju i afirmisani kulturni i sportski radnici iz regiona.