Počeo Doboj open: Evropski turnir za dječake i djevojčice do 16 godina

U Doboju je u toku evropski teniski turnir za dječake i djevojčice treće kategorije za takmičare do 16 godina.

Domaćin turnira "TE Doboj open 16&U" je Teniski klub Doboj čiji je predsjednik Skupštine Miodrag Marković rekao Srni da je zadovoljan odzivom i kvalitetom takmičara na turniru koji se u ovom gradu organizuje prvi put.

"Na turniru učestvuju dva najbolja igrača Hrvatske i najbolja igračica Austrije koja je 22. na listi Tenis Evrope", naveo je Marković i ukazao na veliki broj takmičara iz BiH, uključujući Dobojliju Marka Maksimovića, kao 32. igrača do 16 godina na listi Tenis Evropa.

Marković je rekao da na glavnom turniru učestvuju 32 igrača, te da su kvalifikacioni mečevi odigrani u nedjelju i ponedjeljak, 5. i 6. septembra.

Prema njegovim riječima, turniri ovog tipa su važni za razvoj igrača, koji su došli iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Austrije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Mađarske, Bugarske i drugih zemalja.

Marković je dodao da je zadovoljan što je dobojski teniski klub ove godine u junu i julu bio domaćin i dva značajna međunarodna turnira, i to "ITF fjučers" koji je organizovan 14. put, i "ITF juniors J5", koji je organizovan prvi put.

Evropski teniski turnir za dječake i djevojčice biće završen u nedjelju, 12. septembra.

Tagovi: