Počeli radovi na rekonstrukciji sportske dvorane

Počeli su radovi na rekonstrukciji sportske dvorane. U rekonstrukciju i nadogradnju postojeće dvorane biće uloženo oko osam miliona konvertibilnih maraka, a radovi će biti završeni za godinu i po. Na ovaj način Doboj će dobiti savremenu sportsku dvoranu koja će ispunjavati i standarde za odigravanje međunarodnih rukometnih utakmica.

Novoj savremenoj sportskoj dvorani naročito se raduju učenici četiri srednje škole smještene u objektu Srednjoškolskog centra. Po završetku rekonstrukcije i dogradnje dvorane nastava fizičke kulture biće obavljana u njoj. Trenutno zbog radova časove fizičkog će najčešće imati u učionicama. Postoji još neki alternativni načini na koji će obavljati nastavu fizičkog vaspitanja.

-Jedan drugi modus na koji će se nadomjestiti redovna nastava fizičkog vaspitanja je boravak u višku radioničkog prostora u Tehničkoj školi gdje možemo postaviti stolove za stoni tenis. Pri povoljnim vremenskim uslovima koristićemo i poligon Stadiona sportskih igara u dogovoru sa Gimnazijom i Medicinskom školom iz Doboja, kao i novi poligon kod Srednjoškolskog centra – izjavio je Predrag Pašić, direktor Ugostiteljske i trgovinske škole Doboj.

Rekontruisaće se kompletan objekat postojeće dvorane, od krova, fasade, dograđivaće se i izraditi novi temelji. To je prva faza, a u drugoj fazi slijedi opremanje. U toku su radovi na uklanjanju postojećih dijelova dvorane, tačnije krovne konstrukcije i pokrivača, dok je enterijer uklonjen.

-Pored uklanjanja postojećih dijelova objekta, imaćemo i rušenje određenih zidova i dogradnju samog objekta. Pošto se objekat proširuje njegov kapacitet će biti dvije hiljade sjedećih mjesta, a što u stvari i zahtijevaju IHF normativi, kako bi se ovdje mogli održavati turniri na nivou koje Doboj ima posljednjih godina, i koje on svakako i zaslužuje – rekao je Radislav Mišić, arhitekta.

Grad Doboj je ispunio sve što je bilo potrebno da bi radovi mogli da počnu. Izmijenjeni su regulacioni planovi u skladu sa skupštinskim odlukama.

-Kada je ovaj projekat u pitanju najveću zahvalnost dugujemo gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje, koji su zaista imali najveći dio posla pored svih u Gradskoj upravi. Oni su odradili svoj dio posla, kao i Skupština grada, a isto tako i Gradonačelnik. Sada se ide u prvu fazu projekta koja će koštati oko 5.250.000 KM. Nakon toga, slijedi druga faza ili opremanje objekta koja će koštati oko 3 miliona maraka, tako da mi očekujemo da će kompletan projekat koštati preko osam miliona maraka kada se završi – izjavila je Sanja Vulić, predsjednik Skupštine Grada Doboja.

Radovi idu prema planu i za 18 mjeseci Doboj bi trebao dobiti savremenu sportsku dvoranu koja će ispunjavati i standarde za odigravanje međunarodnih rukometnih utakmica.

RTV Doboj