Pijesak dobio primat nad “grtalicom” na dobojskim ulicama

Intenzivne snježne padavine su prekrile i grad Doboj i cijelo njegovo područje, ali bi se moglo reći da su pomalo i zatekle putare, koji su istina ubrzo očistili gradske ulice. Međutim, sve do podneva ne i one u prigradskim naseljima, gdje su samo izvršili posipanje abrazivnim materijalom, ali ne i sklonili snijeg sa ulica.

Kako su se nastavile intenzivne padavine i u podnevnim časovima, sasvim je sigurno da će one donijeti nevolje vozačima, koji se više ne mogu osloniti samo na zimske gume na svojim vozilima, već za sigurniju vožnju moraju stavljati i lance na gume.

Inače, za ovu, kao i prošlu godinu, Gradska uprava je za zimsko održavanje u budžetu planirala 145.000 maraka. Raspisivanje tendera prema Planu javnih nabavki predviđeno je u mjesecu oktobru, a zaključivanje ugovora sa najpovoljnijim ponuđačem predviđen je u toku mjeseca novembra.

Međutim, na zvaničnoj internet stranici Grada nema te odluke, odnosno nije poznato kome je zvanično povjeren taj posao. Za razliku o banalnih odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača ili direktnom sporazumu sa ponuđačem, kao što su “nabavka sredstava za zaštitu i prihranu paprike” ili “nabavka poklon paketa rakije za potrebe GU” i drugih.

Prethodnih godina su se često mijenjali putari kojima je dodjeljen posao zimskog održavanja puteva, pa se dešavalo da Gradska uprava nezadovoljna kvalitetom usluga čišćenja ulica i trotoara od snijega raskine ugovor sa domaćim izvođačima i povjeri posao u jeku zimske sezone preduzećima iz Federacije BiH.

Lj. Đ.

 

Tagovi: