PFL: Zborište i Liješće sigurni, Zadrugar izgubio

Treće kolo Područne fudbalske lige Doboj-Brod, koje je odigrano juče, i dalje nije smirilo strasti.

Burno je juče bilo u Liješću. Domaćin FK “Liješće” dočekao je ekipu “Rudara” iz Stanara. Napeta utakmica, puna tenzija, donijela je šest pogodaka. Od toga, četiri su postigli igrači Liješća, a dva igrači Rudara. Liješćani su dva pogotka postigli s bijele tačke. Nezadovoljstvo suđenjem popularnih “Rudara” i dalje ne jenjava. Iako su časno čestitali domaćinu poraz, krivca su pronašli u likovima glavnog sudiju Lazića i njegovog pomoćnika Šljivića.

Međutim, Lazić im nije ostao dužan. Dao je detaljno objašnjenje spornih situacija.

Kako god, utakmica je zaključena i Liješće je osvojilo tri boda.

Druga utakmica koju je odigrao jedan od brodskih klubova odigrana je u Zborištu. Istoimeni fudbalski klub dočekao je ekipu FK “Ozrenski sokolovi” iz Boljanića. Dolaskom Mehe Koje za šefa stručnog štaba Zborištana, ali i nekolicinom igrača iz nedavno ugašene NK Sloge (povratnici Ervin Mašić, Haris Žepčan), ova ekipa je doživjela preporod. Duža klupa i veći izbor igrača stavljaju trenera na slatke muke. I “muke” su se isplatili. Zborištani su pobijedili “Sokolove” rezultatom 2:1 golovima Đorđa Gužvića i Dejana Martića. Ovom pobjedom, Zborište se popelo na četvrtu poziciju i diše za vratom lideru prvenstva.

Prvih 45 minuta utakmice bilo je čisto “natezanje”. Iako je Zborište imalo konkretnije šanse, čak i dvije pogođene prečke, obje ekipe su igrale loš fudbal. Zborištani su početkom drugog dijela krenuli da igraju malo ozbiljnije. Redali su se napadi, ali bezuspješno. Sredinom drugog dijela Sokolovi dolaze u vođstvo od 1-0. Duga, ispucana lopta od odbrambenih igrača “Sokolova” dolazi do njihovog napadača, on izlazi “jedan na jedan” sa golmanom Zborištana i rutinski šalje loptu kroz noge Banoviću. Slavlje gostiju trajalo je samo nekoliko minuta. U igru ulazi Đorđe Gužvić na poziciju lijevog krila i u drugom kontaktu sa loptom, kao od šale, prošetao se sredinom terena i sa 20-ak metara, odmjerenim udarcem savladao golmana Sokolova, za 1-1. Pred sam kraj utakmice sokolovi ulaze u gol-šansu, ponovo napadač ekipe iz Boljanića izlazi jedan na jedan sa golmanom Banovićem, ali ovaj put nije uspio da ga savlada, u devedesetoj minuti Banović skida zicer i ostavlja Zborištane u igri. Već u sledećem napadu za Zborište je dosuđen korner, poslednja prilika za pogodak. Izuzetnim centaršutom S. Hamzić pronalazi kapitena D. Martića na vrhu šesnaesterca, a Martić poluvolejom šalje loptu u desne rašlje golmana Sokolova, za konačnih 2:1.

Sijekovački “Zadrugar” je gostovao u Grabovici, kod ekipe Slobode. I tamo je doživio minimalni poraz, 1:0 za Grabovicu.

Tabela: Snimak ekrana DCSport