Omladinska banka Doboj podržala četiri projekta i jedan mikrobiznis

Omladinska banka Doboj je u tekućoj godini na području ove lokalne zajednice podržala četiri projekta u iznosu od 9.702 KM i jedan mikrobiznis sa 2.000 KM.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Vlado Blagojević rekao je novinarima da su aktivnosti realizovane u skladu sa potpisanim ugovorom Gradske uprave i Fondacije "Mozaik", te najavio nastavak saradnje.

Koordinator programa Omladinske banke Sanja Kojić navela je da, prema potpisanom memorandumu, "Mozaik" i grad Doboj sarađuju do 2022. godine, a do sada je realizovan 21 projekat ukupne vrijednosti oko 57.000 KM.

"Mladi su se posvetili sportu, mališanima i nekim rekreativnim stvarima. Jedan simpatičan projekat je iz srednje škole, gdje su mladi opremili svoje učionice", izjavila je Kojićeva, prije početka sastanka Doboju, na kojem su sumirani rezultati aktivnosti Omladinske banke u tekućoj godini.

Fondacija "Mozaik" i grad Doboj su 2018. godine potpisali memorandum o saradnji na razvoju programa Omladinske banke, uključujući i podršku mikrobiznisima mladih, kao i razvoju preduzetništva kroz "Mozaik" impakt inkubator.

U ovoj godini, Omladinska banka podržala je četiri projekta ukupne vrijednosti 9.702 KM, od toga je iz fonda Omladinske banke obezbijeđeno 5.892 KM, a neformalne grupe 3.810 KM.

Riječ je o projektima "Biti lijep/biti in", ukupne vrijednosti 2.150 KM, "Dani Doboja" od 3.000 KM, "Igraj fudbal, budi srećan" od 2.229 KM i "Škola sporta", od 2.260 KM.

Podržan je i mikrobiznis - pokretanje vešeraja, sa 2.000 KM, čime je omogućena registracija djelatnosti i zapošljavanje jednog lica.