„Ogrebao“ automobil koji je salon prodao jer ga „Lutrija RS“ nije platila

Banjolučanin koji je nedavno „ogrebao“ automobil na instant srećki „Lutrije Republike Srpske“ nije dobio osvojeno vozilo jer ga „Lutrija“ nije kupila, te je bila prisiljena da dobitniku isplati novac u toj vrijednosti, saznaje CAPITAL.

Prema našim informacijama dobitnik koji je na srećki „sedmica“ osvojio automobil otišao je do „Lutrije“ kako bi preuzeo svoju nagradu, odakle su ga uputili u auto salon.

Međutim, tu saznaje da je automobil koji je osvojio prodat, jer ga „Lutrija“ nije platila.

Iako je doživio neprijatnost, problem je riješen jer su mu u „Lutriji“ rekli da će dobiti novac umjesto automobila.

U „Lutriji RS“ su za CAPITAL potvrdili da su dobitniku koji je „ogrebao“ auto na srećki „sedmica“ isplatili novčani iznos u vrijednosti „ogrebanog“ automobila.

- Iznos tih sredstava je naveden u Pravilima o priređivanju lutrijske igre odnosno srećke „sedmica“. Ova procedura je obavljena u skladu sa Zakonom o igrama na sreću, kao i u skladu sa Pravilima o priređivanju lutrijske igre pod nazivom ’sedmica’ - kazali su u „Lutriji“.

Iako prvobitno nisu odgovorili na naše pitanje zbog čega dobitniku nije isporučeno vozilo i da li je razlog taj što „Lutrija“ nije dobavljaču platila automobil koji je stavila kao nagradu na srećki, nakon što smo im ponovo uputili isto pitanje u ovom preduzeću su rekli da auto nije isporučeno - zato što dobavljač nije mogao da ispoštuje cijenu koja je prethodno dogovorena i ugovorom predviđena. -

- O tome nas je sam dobavljač obavjestio dopisom u kojem je naveo razloge koji su doveli  do povećanja cijene - naveli su u „Lutriji“.

Na naše novo pitanje o kojem dobavljaču je riječ i da li će preduzeti mjere protiv njega zbog povećanja cijene koja je već bila ugovorena iz „Lutrije“ nisu odgovorili. Ostalo je nejasno i da li dobitnik može kupiti „ogrebano“ vozilo za dobijenu sumu, ako ni „Lutrija“, kako tvrdi, nije za taj novac uspjela nabaviti takav automobil.

Na sajtu „Lutrije“ se može se vidjeti da su krajem 2020. godine zaključili okvirne trogodišnje ugovore sa preduzećima „Verano motors“ za nabavku šest automobila i „Brčko gas“ za nabavku jednog vozila koji će se dodijeliti u instant srećki „sedmica“.

CAPITAL.ba