Odigrana predstava „Crnogorac u krevetu“

Najgledanija crnogorska komedija „Crnogorac u krevetu“ odigrana je u Velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje. Autor ovog pozorišnog komada je Predrag Šuškavčević iz Podgorice, koji je nastupio zajedno sa glumicom Anom Šimundžom Selski.

„Crnogorac u krevetu“ je po žanru komedija, koja se bavi crnogorskim načinom života i običajima, koja opisuje život jednog prosječnog crnogorskog bračnog para. Autor ovog pozorišnog komada, ujedno i jedan od dva lika u predstavi je Predrag Šuškavčević, inače u Crnoj Gori, ali i šire sinonim je i simbol komedije. Partnerka Šuškavčeviću u ovoj predstavi je glumica Ana Šimundža Selski, koja je istakla da je komedija „Crnogorac u krevetu“ doživjela neočekivan uspjeh. Izvodili su je mnogo puta u zemljama okruženja i publika ih je kako kaže uvijek dočekala i ispratila aplauzima.

- Lično mislim da je razlog zašto je to tako, zato što prvenstveno ljudima treba smijeha. Smijeh onaj iskreni i spontani je vrlo deficitiran nažalost, a to mogu da nađu u ovoj predstavi. To je jedno, a drugo, po mom nekom ličnom ubjeđenju, negdje oko 90 odsto ljudi sebe mogu da prepoznaju u ovoj priči. Bez obzira što se život između jednog sredovječnog bračnog para odvija na pozornici, pretpostavljam da se on može transponovati na bilo koji bračni par u bilo kojem gradu ili bilo kojoj zemlji. To su univerzalni problemi, komedija mentaliteta, tako da eto mislim da su to neki po mom mišljenju razlozi zašto ova komedija doživljava takav uspjeh – izjavila Ana Šimundža Selski, glumica.

 

Ovaj pozorišni komad je najgledanija crnogorska komedija svih vremena. Riječ je o predstavi koja svoj bogat pozorišni život živi više od deset godina i čija gledanost je veća danas nego u vrijeme kada je nastala.

- Mi prvenstveno uživamo u ovoj predstavi. Uopšte predstave rastu igrajući se godinama, odnosno svaka predstava raste. Rekla sam da je osnovni motiv jedna duboka profesionalnost i ubjeđenje u ono što radite. Ako ste takvi, onda svaka predstava raste. Naravno, dese i raznorazne situacije, ali moj kolega i ja smo jako dobri improvizatori, tako da je to na opšte zadovoljstvo i publike i nas. Znate desi se i nama da se privatno nasmijemo na sceni, jer što bi se reklo i mi ne možemo da odolimo, zaista ponekada bude toliko dobro i simpatično. Mi jednostavno uživamo, a to se vidi znate. Kad vi to radite sa takvim elanom, onda to prebaci rampu i stigne do svakoga i svako ko gleda onda uživa u tome – rekla je Ana Šimundža Selski, glumica.

Nakon što su nasmijali dobojsku publiku glumci Peđa i Ana nastavljaju svoju turneju. Sljedeće stanice, gdje će odigrati ovu komediju su Bijeljina i Tuzla.

RTV Doboj