Novi zajednički projekti Opštine Petrovo i Fonda za zaštitu životne sredine

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković i direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske Srđan Todorović potpisali su ugovore o sufinansiranju projekata “Nabavka vozila za sakupljanje i odvoz kabastog otpada” i “Poboljšanje kvaliteta i kvantiteta pitke vode na opštini Petrovo”, ukupne vrednosti od 123.367 KM.

Za nabavku komunalnog vozila, ukupne vrijednosti 80.000 KM, Fond je obezbijedio 50.000 KM a opština 30.000 KM, dok je za projekat pobošljanja kvaliteta vodosnadbijevanja, ukupne vrijednosti 43.367 KM, Fond obezbijedio 20.000 KM a oština 23.367 KM.

Petković je posjasnio da se radi o nabavci drugog specijalizovanog komunalnog vozila te dodao da će sredstvima iz projekta poboljšanja kvaliteta i kvantiteta pitke vode biti izgrađena nova vodovodna mreža sa bunarevima, koja će unaprijediti vodosnadbijevanje na području ove opštine ali i riješiti potrebe Banjsko-turističkog centra “Terme Ozren” u Kakmužu.

Todorović je rekao novinarima da se radi o nastavku dobre međusobne saradnje i podsjetio da je za Petrovo u proteklom periodu zajednički izdvojeno oko 100.000 KM u okviru nekoliko projekata popravljanja i unapređenja sistema upravljanja otpada.

Slađana Lazarević/GlasRegije

Tagovi: