BRAVO: Nikša Smiljanić iz Doboja bronzani na Državnom prvenstvu BiH u Tuzli

Teniski klub „Sloboda“ Tuzla, ovog vikenda je organizovao turnir za dječake i djevočice do 12 godina u okviru Državnog prvenstva BiH, iz kalendara takmičenja za 2020. godinu.

Na turniru je učestvovalo 24 dječaka i 30 djevočica, koji prema propozicijama Teniskog saveza BiH pripadaju kategoriji juniora. U kategoriji dječaka, ispred Teniskog kluba „Doboj“, takmičio se Nikša Smiljanić, pišu Granice Doboja.

NIKŠA je u prvom kolu bio slobodan, dok je u osmini finala savladao Mahira Butkovića (TK „Sloboda“ Tuzla) sa 3:6, 6:1 i 10:1. U četvrtfinalu bio je ubjedljiviji od četvrtog nosioca turnira, Fatiha Halilagića (TK „Nec“ Bihać) sa 6:4 i 6:3. Jedini izgubljeni meč ga je koštao prolaska u finale, a na tom putu ga je u polufinalu zaustavio prvi nosilac Ian Boloban, igrač TK „Borac“ Banja Luka. Smiljanić je ovaj meč izgubio sa 6:0 i 6:2, te time zasluženo osvojio treće mjesto Državnog prvenstva BiH u Tuzli.

Treba napomenuti da ovaj rezultat nije iznenađenje, jer Nikša Smiljanić trenutno zauzima odlično sedmo mjesto na rang listi Teniskog saveza BiH u kategoriji dječaka do 12 godina.