Nezaustavljivi Mbape i Francuska zaustavili rastrčanu Dansku

U okviru drugog kola grupe D na Svjetskom prvenstvu u Kataru, susreli su se Francuska i Danska. Nezaustavljivi Mbape je opet bio u centru pažnje i sa dva pogotka donio tri boda i nokaut fazu za "Trikolore". Rezultat je bio 2:1.

Prva konkretna prilika se dogodila u 21. minutu kada je Adrijen Rabio pokušao iskoristiti centaršut, skočio je i glavom tukao po sredini gola. Kasper Šmajhel je pokazao svoje odlične reflekse i fantasično zaustavio loptu da ne završi u mreži.

Antoan Grizman je u 33. minutu skoro doveo "Galske pijetlove" u prednost. Mogao je bolje iskoristiti loptu. Loše je šutirao iz blizine, ravno u golmana koji je odbranio taj udarac.

Sedam minuta kasnije Osmane Dembele je uputio dodavanje, ali je Kilijan Mbape loše tukao unutar kaznenog prostora Danaca. Lopta je otišla visoko iznad prečke.

Igrao se 55. minut kada je lijep niski pas sa strane primio Martin Breitvajt i ušao u šansu. Međutim, francuska odbrana je bila spremna i izbili su loptu i otklonili opasnost od gola Uge Ljorisa.

Samo šest minuta kasnije "Trikolori" su se radovali. Kilijan Mbape je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Teo Ernandez, te je smireno poslao loptu u mrežu protivnika. Rezultat je tada bio 1:0 za Francusku.

Svega sedam minuta je trajala prednost "Trikolora", hrabra Danska je vratila rezultat u egal. Loptu iz kornera je pokupio Joakim Andersen i prebacio glavom, a Andreas Kristensen se najbolje snašao, te ju lagano zakucao u mrežu Francuske za 1:1.

Igrao se 86. minut, a Grizman je odigrao odličan centaršut, koji je pokupio Mbape pred golom protivničke selekcije, gdje je sebi oslobodio malo prostora i poslao loptu u mrežu za prednost Francuske od 2:1.

Do posljednjeg zvižduka pokušavali su Danci da dođu do novog neriješenog rezultata, međutim, "Galski pijetlovi" nisu dozvolili prosipanje tri već zabilježena boda.

nezavisne.com