Narodna biblioteka Doboj: Danas i sutra besplatan upis za prvačiće OŠ “Vuk Stefanović Karadžić”

U dobojskoj Narodnoj biblioteci danas i sutra je besplatan upis na dječije odjeljenje “Karlo Kolodi” za učenike prvih razreda Osnovne škole /OŠ/ “Vuk Stefanović Karadžić”.

Bibliotekar Ivana Bukejlović rekla je Srni da su za učenike pripremljeni prigodan program i članske karte.

“Zbog velikog broja djece učlanjenje organizujemo danas u terminima 13.40 i 14.20 časova, a sutra u 9.10 i u 11.00 časova”, rekla je Bukejlovićeva i podsjetila da je u oktobru besplatno učlanjenje organizovano za prvačiće iz OŠ “Sveti Sava”.

Ona je pojasnila da program dobrodošlice “Rastimo zajedno” predviđa obilazak ove ustanove, edukativna pitanja i pojašnjenja, kao i interaktivno čitanje priča sa akcentom na razgovoru o pročitanom sadržaju.

Bukejlovićeva je najavila da će do kraja novembra besplatno učlanjenje biti organizovano za prvačiće OŠ “Dositej Obradović”, a u narednom periodu i za ostale dobojske osnovne škole i područna odjeljenja.

Ona je istakla da je besplatno učlanjenje učenika prvih razreda dobojskih osnovnih škola dugogodišnja praksa ove ustanove radi razvijanja čitalačkih navika kod djece od najmlađeg uzrasta.

Tagovi: