Namirnice koje bi trebalo da jedete da povećate seksualnu želju

Noć je vrijeme za opuštanje, ali i uživanje u razmjeni nježnosti i malim vragolijama u krevetu.

Kada veza zapadne u monotoniju, potrebno je uložiti malo truda kako bismo je učiniti svježijom i zanimljivijom. 

Mnogi parovi pokušavaju da otkriju kako da poboljšaju svoju efikasnost u krevetu, a za to svakako postoje brojni načini. Jedan od njih je korišćenje afrodizijaka, koji čine čuda u našem organizmu. 

Upotreba afrodizijaka može biti polazna tačka, jer oni djeluju na dva načina. Jedan je stvaranje seksualne želje tako što djeluju na um, a drugi je da stvaranje želje slanjem impulsa u pojedine dijelove tijela. Kada ih uzimamo dolazi do povećanja protoka krvi u polnim organima čime se stimuliše seksualni nagon.

Začinjena hrana dobro deluje na muški libido

Obožavaoci začinjene hrane najčešće imaju viši nivo testosterona, potvrdila je jedna francuska studija.

Bademi

Badem je dobar za zdravlje, jer sadrži 35 odsto dnevne doze vitamina E, koji poboljšava funkciju polnih organa. Takođe, sadrže visok nivo magnezijuma, fosfora i cinka, koji stimuliše libido kod muškarca.

Čaša piva za intezivnu erekciju

Najnovije studije pokazuje da pola litre piva produžava trajanje seksa, čime se odbacuje tradicionalno vjerovanje da alkohol loše utiče na seksualne moći muškarca. Pivo oslobađa velike količine fitoestrogena, koji odlaže orgazam. Riječ je o biljnim materijama u pivu koje djeluju slično kao estrogen, što omogućava muškarcima da "izdrže duže".

Sibirski ženšen kao prirodni stimulator

Ova biljka se od davnina koristi kao prirodni lijek za umor i manjak energije. Pored toga, ženšen jača sposobnost tijela da se odupre stresu, a dokazano je da povećava i seksualnu izdržljivost, te libido kod žena i muškaraca, piše 021.rs

Med

U drevnoj Persiji parovi su nakon vjenčanja pili med za uspješan brak. Med je bogat vitaminom B, koji je potreban za proizvodnju testosterona. Takođe, bogat je i mineralima, koji pomažu metabolizmu u iskorišćavanju estrogena. Neke studije su pokazale da med može povećati i nivo testosterona u krvi.

Maka prah budi žensku želju

Maka korijen jedan je od najpopularnijih predstavnika superhrane među ženama, jer doprinosi povećanju energije. Povećava cirkulaciju do genitalija, što za rezultat ima veću plodnost i poboljšanje polne želje kod žena.

Kordiceps gljiva protiv umora

Ovaj kineski afrodizijak stimuliše cirkulaciju i pomaže kod simptoma hroničnog umora. Ova gljiva, pored toga što se koristi za podizanje energije i oslabljenog imuniteta, svoju funkciju ima i u povećanju seksualne izdržljivosti.

Anis u klimaksu

Stari Grci su vjerovali da će žvakanjem sjemenke anisa povećati sopstveni libido i želju za seksom. Anis se koristio i kao estrogeni dodatak koji povećava proizvodnju mlijeka, podstiče menstruaciju, olakšava porođaj i smanjuje simptome muškog klimaksa i poboljšava libido.

Tagovi: