Muškarac iz Gradiške osumnjičen za obljubu trinaestogodišnjakinje

K.S. (39) iz Gradiške osumnjičen je za obljubu trinaestogodišnjakinje.

Za njega je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja stavio prijedlog za određivanje pritvora Okružnom sudu u Banjoj Luci.

Terete ga da je počinio krivično djelo Obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina iz člana 172. stav 3. u vezi sa stavom  1. KZ RS  u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni  da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo. Takođe iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i što bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti - navodi se u saopštenju Tužilaštva.

O prijedlogu  za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

nezavisne.com

Tagovi: