Mladenci došli iz inostranstva i rekli “da” na dobojskoj tvrđavi

 Ni vrelo julsko sunce, ni tropska temperatura, ali ni strme stepenice nisu spriječile Mariu Mijatović (25) i Harisa Ibrahimovića (25) da se popnu na dobojsku tvrđavu Gradinu i u ovom zdanju sklope svoj građanski brak.

Maria je rođena u Švedskoj, a Haris u Njemačkoj, ali su odlučili da se vjenčaju u Doboju jer su Harisovi roditelji porijeklom iz naselja Podkamen.

Mogli su da biraju bilo koju ekskluzivnu destinaciju, ali su se odlučili za Doboj, pišu Nezavisne novine.

"Nama je ovdje ekskluzivno kada je familija ovdje s nama. Mi smo trebali prošle godine da imamo svadbu, ali nismo mogli zbog korone", rekao je Haris.

I njegovoj supruzi se sviđa Doboj.

"Mama mi je iz Hrvatske, iz Zagreba, a tata mi je iz Brčkog. Blizu smo, ali Doboj je pobijedio. To je u sredini", kaže uz osmijeh Maria.

Harisov kum Aldin Čabrić živi u Holandiji, ali je porijeklom iz dobojskog naselja Miljkovac, a Marijina kuma je njena sestra Sanja, kojoj nije bio problem da visoke štikle zamijeni ravnim sandalama kako bi se bezbjedno kretala na tvrđavi.

"Zato što ja moram da pratim moju sestru, moram da idem sa njom, da sve bude kako treba, i onda sam mislila, ako ja padnem onda je gotovo, bolje da sve bude kako treba, moja seka lijepa da bude", iskrena je Sanja.

Kum Aldin kaže da je prelijep ambijent, kao i samo vjenčanje.

Gosti su stigli iz Holandija, Njemačke, Švedske, Hrvatske i SAD.

Kao odbornik u Skupštini grada Doboj prvi put je vjenčanju na Gradini prisustvovao Aleksandar Goganović.

"Ambijent je zaista prelijep, vraća nas u istoriju, vraća nas tradiciji, jeste da je 35 stepeni, da je veoma vruće, ali naši mladenci nisu to ni osjetili", navodi Goganović.

Korona je mnoge parove spriječila da vjenčanja organizuju prošle godine, kaže matičar Željko Ninković, pa su ovog ljeta svadbena veselja ponovo aktuelna.

"U zadnje dvije do tri sedmice u prosjeku sedmično imamo po 12-13 vjenčanja. Sad je čak možda i veći broj nego prije korone jer ih nije bilo. Cijeli avgust i septembar su zakazana vjenčanja", rekao je Ninković.