Znak zahvalnosti prema radnicima: Milijarder podijelio milione zaposlenima

Milijarderski preduzetnik Metju Molding (48) ostvario je jednu od najvećih isplata u britanskoj istoriji nakon što su cijene dionica njegove firme “Grupa Hat” (The Hut Group) skočile.

Molding je isplatio nevjerovatna 933 miliona evra, a pobrinuo se za svoje zaposlene. Iz zahvalnosti im je prošle godine podijelio udio od oko 23 miliona evra, a neki od njih su time postali multimilioneri ili su jednostavno odlučili da se penzionišu.

“Niko nije dobio manje od par stotina hiljada”, rekao je Molding.

Molding, koji priznaje da je kasno počeo da se bavi poslovima na internetu, sa Džonom Galemorom je 2004. godine započeo prodaju CD-ova, a tokom proteklih 16 godina, zgrnuo je veliko bogatstvo.

Njegova firma posjeduje oko 100 vebsajtova koji se bave prodajom raznoraznih proizvoda, od kozmetike do proteinskih suplemenata. Iako se Grupa Hat na berzi našla u septembru, vrijednost dionica je skočila.

Molding, inače otac četvoro djece koji živi u Lankaširu, rekao je da je radoholičar koji svojom poslovnom imperijom upravlja sa mobilnog telefona. Radi tokom cijelog dana i pije po 20 šoljica kafe, prenosi Kurir.

Uprkos svemu, vodi računa o zdravlju i redovno ide u teretanu, ali i na luksuzna putovanja sa porodicom.

Godišnju platu od 750.000 funti daje u dobrotvorne svrhe, a još 10 miliona funti dao je za pomoć u borbi protiv koronavirusa.

Kada je riječ zaposlenima za koje se pobrinuo, svako je od menadžera do vozača koji ga voze na aerodrom dobio određenu sumu. Njegova lična asistentkinja je, zahvaljujući novcu od dionica koji je dobila, odlučila da se penzioniše u 36. godini.

Tagovi: