U međunorodnoj policijskoj akciju uhapšeno lice iz Stanara

Policijski službenici Odjeljenja za visokotehnološki kriminalitet Uprave kriminalsitičke policije MUP-a Republike Srpske sa partnerskim agencijama za sprovođenje zakona iz Velike Britanije realizovali su međunarodnu akciju usmjerenu na lica koja vrše izradu i unošenje kompijuterskih virusa.

Nakon višemjesečne istrage u okviru koje su identifikovana lica koja su kreirala maliciozne programe, te iste distribuirali putem specijalizovanih platformi na internetu, uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Doboju,  a po naredbi osnovnog suda u Doboju, lišila slobode lice R. P. iz Stanara.

ATV nezvanično saznaje da je Radislav Pejčić lice koje je lišeno slobode.

On se sumnjiči da je izvršio krivično djelo "Izrada i unošenje kompijuterskih virusa" i krivično djelo "Pranje novca".

Pretresom stambenih i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice u Stanarima pronađeno je i oduzeto više komada različitih mobilnih telefona, računara, tableta, više komada prenosnih memorija, SIM kartica različitih telekom operatera iz Evrope i svijeta, uplatnice, isplatnice i evidencije koje se mogu dovesti u vezu da predmetnim krivičnim djelima, kao i novac u iznosu oko 37 hiljada maraka. Takođe je izvršeno blokiranje bankovnog računa na kojem se nalazi oko 46 hiljada maraka.