Lukač potvrdio kraj drame u Turjaku, pa progovorio o uhapšenom

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrdio je da je akcija u Gradišci uspješno realizovana te da je osumnjičeni lišen slobode. Pojasnio je da se radi o psihički bolesnoj osobi.

"Ranije se liječio, ali očito neuspješno. Nakon dojave o cijelom događaju PU Gradiška je sinoć blokirala kuću. Od tada osumnjičeni nije ima kontakt ni sam kim i odbijao je razgovor. Nismo znali šta se unutra dešava, da li su živi ili je uradio nešto. Aktivirala se Žandarmerija koja je od sinoć držala kuću pod kontrolom, a danas je došao i SAJ, blokirali smo objekat i ušli unutra te stavili lica pod kontrolu. Sve je uspješno okončano", rekao je Lukač.

On kaže da policija raspolaže sa informacijom da se u kući nalazi veća količina eksploziva i bombi, ali će uviđaj pokazati šta se unutra nalazi, te koji su bili motivi osumnjičenog.

"Radi se o psihički bolesnoj osobi i nema sumnji da se radi o političkom ili terorističkom motivu. Ulaskom SAJ se prvo pojavila majka, a onda  i osumnjičeni i sve stavljeno pod kontrolu bez žrtava. On nije pružao otpor", istakao je Lukač.

novosti.rs