"Lica Lafore" prevedena na sedam jezika

Dugometražni dokumentarni film režisera Denisa Bojića "Lica Lafore", rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), preveden je na engleski, francuski, njemački, ruski, holandski, italijanski i slovenački jezik.

"Na ovaj način, borba porodice Gajić za pronalazak lijeka za jednu od najtežih dječjih bolesti na svijetu, ekranizovana u ovom potresnom filmu, dostupna je širem auditorijumu", saopšteno je iz RTRS-a.

Prema riječima autora filma Denisa Bojića, cilj je da se šira javnost, putem distribucije filma, upozna o "doprinosu naše zajednice u rješavanju svjetski važnog problema".

Film "Lica Lafore" osvojio je brojne nagrade i priznanja, a osim međunarodnih filmskih festivala, prikazan je i na medicinskim fakultetima i zdravstvenim ustanovama širom svijeta.

Između ostalog, i na 32. kongresu epileptologa u Barseloni, u jednoj od najvećih farmaceutskih kompanija "Jonis farmaceutikals" u San Dijegu, na 91. kongresu neurologa Njemačke u Berlinu i na AKH klinici u Beču.

Ovaj prvi dugometražni film iz BiH, koji se bavi temom rijetkih bolesti, dobio je i institucionalno priznanje, a prikazan je i u francuskom parlamentu, u Evropskom parlamentu u Strazburu, Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Tagovi: