Kreditna linija EBRD Addiko Bank za podršku malim i srednjim preduzećima

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko Bank a.d. Banja Luka nastavljaju uspješnu saradnju kroz potpisivanje ugovora o novoj kreditnoj liniji namijenjenoj podršci sektoru malih i srednjih preduzeća, u vrijednosti od pet miliona evra.

Zajam koji je odobrila EBRD koristiće se kroz programe Addiko Bank Banja Luka, kao partnerske banke, za kreditiranje malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj i širom Bosne i Hercegovine. Ulaganje EBRD-a će podržati rast i razvoj lokalnih malih i srednjih preduzeća kroz osnaživanje njihovog pristupa finansiranju, putem partnerskih programa koje realizuje Addiko Bank Banja Luka.

EBRD i Evropska unija partneri Addiko SME Akademije

U okviru dogovorene saradnje, EBRD, EU i Addiko grupa pokreću poslovnu SME Akademiju za korisnike iz sektora malih i srednjih preduzeća u cijeloj Bosni i Hercegovini, pružajući im priliku da usvoje znanja i steknu dragocjena iskustva u oblastima kao što su upravljanje procesom nasljeđivanja firme, finansijsko izvještavanje, digitalna transformacija i odgovorno poslovanje kroz poštovanje ekoloških, socijalnih i upravljačkih kriterijuma (ESG), uz osnaživanje učešća žena preduzetnica i budućih menadžerki na vodećim pozicijama. Pokretanje SME Akademije finansira Evropska unija

- Nastavak uspješne saradnje sa Addiko Bank Banja Luka vrlo je važan za strateški razvoj sektora malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Posebno smo zadovoljni činjenicom da mala i srednja preduzeća neće imati koristi samo od poboljšanog pristupa finansiranju, već će imati na raspolaganju i novu platformu za učenje koja im može pomoći u sticanju novih upravljačkih vještina za nastup na sve konkurentnijem globalnom tržištu - izjavila je Manula Nesl (Manuela Naessl), šefica Ureda EBRD u Bosni i Hercegovini.

Odobrena treća kreditna linija za Addiko Bank Banja Luka

- Sa velikim zadovoljstvom ističemo da Addiko Bank Banja Luka kroz plasman nove kreditne linije nastavlja da jača podršku sektoru malih i srednjih preduzeća (SME) koji predstavlja fokus poslovanja naše banke, uporedo sa razvijanjem poslovanja u segmentu stanovništva. Već smo poznati po tome što je Addiko specijalistička banka koja nudi odabrane proizvode i usluge visokog kvaliteta, brzo i jednostavno, gradeći partnerski odnos sa klijentima, uz podsticaj kada god im je to potrebno. Kada su u pitanju klijenti iz segmenta SME, posebno se radujemo što smo u mogućnosti da putem SME Akademije malim privrednicima ponudimo znanja i vještine za razvoj biznisa, svjesni da su upravo oni okosnica cjelokupnog privrednog razvoja naše zemlje - izjavio je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank Banja Luka.

Evropska banka za obnovu i razvoj jedan je od akcionara grupacije Addiko Group, čiji je dio i Addiko Bank a.d. Banja Luka. Sjedište Addiko grupe je u Beču, a ova međunarodna finansijska grupacija je specijalizovana za poslovanje sa stanovništvom i malim i srednjim preduzećima.

Tagovi: