Košarkaška liga BiH ostala bez jednog člana

Univerzitetski košarkaški klub „Student“ Univerziteta u Tuzli, donio je odluku da neće iskoristiti pravo nastupa u košarkaškoj ligi Bosne i Hecegovine u sezoni 2022. / 2023.

Klub će nastaviti sa radom na jačanju i proširivanju igračke baze, poboljšanju uslova za rad ekipe, sanaciji sportske dvorane. U skladu sa navedenim, pored nastupa u A1 ligi, od naredne sezone će formirati tim i za A2 ligu.

Klub je izdao saopštenje:

-Uprava kluba se prilikom donošenja odluke suočila sa dva problema koje je morala analizirati. Prvi je kreiranje ekipe koja bi svojim kvalitetom bila spremna da odgovori izazovima Lige Bosne i Hercegovine, a sačinjena od igrača iz Tuzle i bliže okoline, a drugi je dobijanje podrške za rad od Univerziteta, Grada te institucije Tuzlanskog kantona koje smo predstavljali. Rezultati analize pomenuta dva problema usmjerili su nas da donesemo racionalnu odluku i da rast i razvoj kluba gradimo korak po korak i vjerujemo da ćemo uskoro sa vlastitim stručnim i igračkim kadrom ponovno zaigrati u najkvalitetnijem razredu košarke u našoj zemlji.- navodi se sa saopštenju.

srpskainfo.com

Tagovi: