Karate klub “Vila” domaćin završnih priprema za svjetsko karate prvenstvo

Nakon jednomjesečnih aktivnosti oko organizacije odlaska na WKC Svjetsko karate prvenstvo, koje će se održati u Beogradu (Srbija) od 15. do 17. novembra, u Doboju su održane završne pripreme takmičara.

Domaćin završnih priprema reprezentacije Karate Federacije Republike Srpske bio je Karate klub “Vila” Doboj, dok su učešće na završnim pripremama uzeli klubovi iz Šamca, Modriče, Dervente, Milića, Teslića, Boljanića i Doboja.

Osim takmičara pripremama su prisustovali treneri i sudije i članovi uprave Karate Federacije RS.

Tokom dana održana su dva treninga za takmičare koji će na Svjetskom karate prvenstvu u Beogradu, nastupiti u disciplini borbe i dva treninga za takmičare koji nastupaju u tehničkoj disciplini kate.

Treninge u borbama je vodio Svetislav Kuzmić, Selektor KFRS za borbe, dok je treninge za takmičare u disciplini kate vodilo dvoje trenera KFRS Roberta Glancer i Dragan Spasojević.

Po završetku treninga održan je i kratak konsultativni sastanak trenera i rukovodstva Karate Federacije Republike Srpske. Na sastanku je dogovoren način putovanja i smještaja članova i rukovodstva reprezentacije.

Karate reprezentacija u kompletnom sastavu kreće za Beograd u petak (15.novembra) u ranim jutarnjim satima te će u Begradu boraviti tri dana sa dva noćenja.

Glas Regije