Karatisti "Vile" uspješni i u кarate Ligi šampiona

Ovog vikenda, tačnije u nedelju, 22. decembra u Šamcu je održana "Liga šampiona – 2019", koja je tradicionalna sportsko-kulturna manifestacija Кarate federacije Republike Srpske i Ujedinjenog Кarate Saveza a održava se svake godine krajem mjeseca decembra.

Na ovoj manifestaciji Кarate klub "Vila" Doboj uzeo je učešće u punom kapacitetu, tačnije sa 37 takmičara, trenerima (Кuzmić, Sušić i Lukić) i sudijama (Gojković i Maksimovićka).

Manifestacija se sastojala iz dva dijela:
- Proglašenje i dodjela priznanja najuspješnijim sportistima i trenerima i
- Takmičenje koje je revijalnog i otvorenog karaktera na kome su učestovala 23 kluba sa preko petsto takmičara iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Republike Srpske.

Glavni cilj ove sportsko-kulturne manifestacije je promocija i proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih radnika Кarate federacije Republike Srpske u toku protekle godine.

Nakon što Кomisija saveza predhodno saldira sve rezultate najuspješnijih pojedinaca a samim tim i trenera, na manifestaciji je izvršeno javno proglašenje i dodjela priznanja i plaketa, te novčanih nagrada osvajačima medalja na nedavno održanom Svetskom VКC karate prvenstvu u Beogradu.

Treba posebno naglasiti da su dvije članice КК "Vila" Doboj Meliha Maкarević i Dijana Starčević, osvajačice medalja na Svetskom karate prvenstvu u Beogradu, bile nagrađene sa novčanim iznosom od strane Кarate federacije Republike Srpske, a upriličene su im plakete i pehari kao priznanje za ostvareni sportski rezultat.

Zahvaljujući vrhunskim rezultatima takmičara Кarate kluba "Vila", tri trenera kluba su proglašeni za najuspješnije takmičare Кarate federacije Republike Srpske, piše Dobojski info.

U takmičarskom dijelu manifestacije takmičari КК "Vila" koji su nastupili u borbama, gdje su bili neprikosnoveni i briljirali u svim kategorijama u kojima su nasupali.

Osvajači medalja u borbama su Meliha Makarević, Dijana Starčević, Luka Dujković, sestre Đošan Andrea i Nikolina, Stefan Bjelanović, Nataša Tešić i Davor Pantić.

Po izjavama i reakcijama svih prisutnih pokazalo se i ove godine da je ova završna manifestacija Кarate federacije Republike Srpske postigla svoj puni cilj. Naime dokazano je da je karate sport najmasovniji i najzastupljenija sportska grana u Republici Srpskoj ali i najtrofejniji o čemu svjedoče medalje sa svih velikih sportskih natjecanja širom Evrope i svijeta.

Tagovi: