Doboj: Jović pristao na godinu zatvora

Jovo Jović, bivši šef dobojskog odjeljenja u Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica RS koji je optužen za primanje mita, priznao je krivicu i pristao da bude osuđen na godinu zatvora, saznaju “Nezavisne”.

On je s Republičkim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je prihvatio Okružni sud u Banjaluci, koji će mu danas izreći presudu.

Sporazumom je predviđena i novčana kazna od 3.000 KM kao i mjera zabrane obavljanja poslova koje je radio u trajanju od dvije godine, pišu Nezavisne.

Optužnica Jovića tereti da je 5. oktobra 2017. godine u Doboju u službenim prostorijama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica zahtijevao i primio mito.

On je, prema optužnici, kao rukovodilac odjeljenja u Doboju i predsjednik Komisije za identifikaciju lica kojima se obezbjeđuje smještaj po projektu zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja, zahtijevao 1.000 evra od jedne porodice da bi bila stavljena na spisak i da im ubrza proces rješavanja stambenog pitanja.

Kako je navedeno u optužnici, on je 11. oktobra u službenim prostorijama Ministarstva od člana porodice i primio mito od 1.000 evra.

Tagovi: