Jerinić: Riješiti sve preduslove za formiranje gradskog teatra

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić rekao je da će se gradska administracija aktivno uključiti da se riješe svi pravni preduslovi da se formira gradsko pozorište sa svim neophodnim resursima za normalan rad.

Jerinić je najavio pomoć u radu dobojskom neformalnom dječijem pozorištu kojim rukovodi Mira Stanišev, koje je na nedavno održanom takmičenju u Mrkonjić Gradu osvojilo nagrade za kolektivnu igru i glumački potencijal.

“Grad Doboj zaslužuje da ima ozbiljno pozorište”, izjavio je Jerinić novinarima i istakao da postoje ljudi koji su posvećeni pozorištu i djeca koja to vole.

On je najavio za naredni period potpunu rekonstrukciju lokalnog Centra za kulturu i obrazovanje, koji prevashodno treba da njeguje domaću kulturu i potencijale.

Staniševa je pojasnila da vodi amatersko pozorište koje je još u povoju, prenosi RTV Doboj.

Ona je navela da je to pozorište na Festivalu dječijeg stvaralaštva u Mrkonjić Gradu prijavljeno kao “Pozorištance bez adrese” sa predstavom “Jače od čarolije” i u jakoj konkurenciji je osvojilo prvo mjesto za najbolju kolektivnu igru, a Mihajlu Damjanoviću uručeno je priznanje za najbolji glumački potencijal.

“Pozorištance bez adrese” izvešće večeras predstavu “Jače od čarolije” u dobojskom Centru za kulturu i obrazovanje, sa početkom u 19.00 časova. Cijena karte iznosi tri KM.

Tagovi: