"Izložba na otvorenom" Gorana Bijelića u Doboju

Postavka likovnih radova "Izložba na otvorenom", autora Gorana Bijelića, izložena je u Parku narodnih heroja u Doboju i prodajnog je karaktera.

Direktor Centra za kulturu i obrazovanje Vukosava Sofrenić rekla je Srni da je riječ o prvoj ovogodišnjoj izložbi na otvorenom i da se na ovaj način daje i podrška amaterskom stvaralaštvu u ovoj lokalnoj zajednici.

"Mi smo kao praksu ustanovili da u junu, povodom Dana grada - Vidovdana, u gradskom parku predstavimo radove kako bi bili pristupačniji publici", istakla je Sofrenićeva.

Akademski vajar Drago Handanović naveo je da u radovima dominiraju urbani i seoski pejzaži, rađeni tehnikom akrilika i ulja.

"On je ekspresionista, kod njega se vidi refleksija kao da radi akvarel, to su debeli namazi. Formati radova su različiti", rekao je Handanović.

Autor Goran Bijelić istakao je da je "umjetnost njega izabrala, a ne on nju", a da sredstva od prodaje radova koristi za nabavku neophodnih materijala i opreme.

Radovi će biti izloženi do 13 časova.

Goran Bijelić rođen je u Doboju. Tokom školavanja uticaj na njegovo slikarsko formiranje ispoljio je profesor Branislav Bane Višt, a kasnije Savo Petković.

Najčešće radi akrilnim bojama, a motivi su pejzaži, mrtva priroda, kao i ikonopis. Imao je tri samostalne izložbe i učešće na više kolektivnih.

Iz dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje saopšteno je da je učestvovao u radu kolonija u okruženju, između ostalih "Ozren-Karanovac", "Patkovača", "Kožuhe", "Kotromanićevo".

Tagovi: