Istraga stravične nesreće u Bubanj Potoku je u toku

Do stravične eksplozije u fabrici u krugu fabrike "EdePro" u Bubanj Potoku, u kojoj su poginule dvije osobe Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21), a 16 je povrijeđeno, prema mišljenju radnika, došlo je prilikom rukovanja raketama.

Istraga nesreće u Bubanj Potoku je u toku i zvanične informacije o tome šta je dovelo do nezapamćenje eksplozije, koja se dogodila juče oko 14 časova, nema, međutim radnici zaposleni u fabrici vjeruju da do nje nije moglo da dođe zbog tehničkih problema ili kvara, već samo tokom rukovanja raketama.

– Novi je magacin, nema šanse da je nešto do magacina, nema čak ni struje još, mora da je došlo do nekog problema tokom rukovanja raketama. One se nose viljuškarima – priča za Blic jedan zaposleni u fabrici “EdePro”.

U ovom magacinu se u trenutku eksplozije nalazilo 500 raketa u drvenim sanducima, od kojih svaka ima 30 kg raketnog eksploziva.

Fabrika, kako objašnjavaju, radi u dvije smjene, a presjek je oko 14 sati, i baš u to vrijeme, kada je u fabrici bilo više od 100 radnika došlo je do detonacije.

– U 14 sati je bilo vrijeme isporuke, i tada je smjena u fabrici pa je bilo i više od 100 radnika tu kada je došlo do eksplozije – kaže je sagovornik i opisuje šta se događalo:

“Geleri ljeteli i udarali u susjedno brdo, kažu da su išli i mnogo dalje.”

Iz fabrike “EdePro” dan nakon tragedije nisu željeli da daju izjave za medije. U kancelarijama ove firme, koje se nalaze u centru Beograda, rekli su da ne mogu da daju izjave za medije.

– Firma pomaže nadležnim institucijama, kao što smo dali obaviještenje. Nema ko da vam išta kaže, moraćete da sačekate zvanično – rekla je za Blic zaposlena u ovoj kompaniji.

(srpsla info)

Tagovi: