Imena 43 vukovca biće ispisana na bilbordima

Sve petice u knjižici bile su ulaznica maturantima osnovnih i srednjih škola, dobitnicima Vukove diplome, na prijem koji je povodom Dana grada upriličio prvi čovjek Doboja.

Naime, 28 svršenih osnovaca i 15 srednjoškolaca iz ruku Borisa Jerinića, gradonačelnika Doboja, dobili su po knjigu "Ljubav pisana ćirilicom" i kovertu sa novčanom nagradom od 200 KM. Nakon prijema od vukovaca smo doznali njihove planove za nastavak školovanja...

- Upisala sam Gimnaziju, opšti smjer. Još nisam sigurna šta ću dalje, zato sam i upisala Gimnaziju, zato što nemam određeno šta hoću. Za te četiri godine se dosta toga može promijeniti i onda da ne bih negdje pogriješila. Želim studirati možda veterinu, arhitektura mi je isto zanimljiva, ne znam još ništa - kaže Tamara Kezmić koja je Vukovu diplomu stekla u školi koja nosi njegovo ime.

Jovana Paunović, osim što je vukovac u OŠ "Vuk Karadžić", ona je i učenik generacije u Muzičkoj školi "Markos Portugal", a školovanje nastavlja u Novom Sadu.

- Odmalena sam voljela da gledam koncerte poznatih violinista, kao što su Stefan Milenković ili Nemanja Radulović. To me nekako inspirisalo da upišem Muzičku školu. Planiram da nastavim na Akademij - otkrila je Paunovićeva.

Dejan Đurđević je prethodne četiri godine u Gimnaziji "Jovan Dučić" nizao samo petice, a ljubav prema hemiji i biologiji ga vode u Beograd, gdje namjerava da upiše studije biohemije.

- Stvarno mogu sebe da zamislim u nauci, u nekoj laboratoriji, kako pravim nova otkrića. Jednostavno to volim, volim hemiju - iskren je Đurđević.

Stefan Savić je Saobraćajnu i elektro školu završio bez četvorki, a sada se priprema za prijemni na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu. S obzirom na to da je nagradu dobio od gradonačelnika koji je političar, pitali smo ga da li prati politiku...

- Ne pratim je baš toliko. Ne vjerujem da ću biti političar, ali mislim da je potrebno u životu pratiti politiku - smatra Savić.

Imena 43 vukovca naći će se na bilbordima koji će biti postavljeni u centru grada, najavio je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, kako bi za njihov uspjeh saznali i sugrađani.

- Kad imate takve mlade ljude sa takvim znanjem, onda mogu slobodno reći da grad Doboj ima i budućnost jer sam siguran da će oni biti ti koji će biti nosioci važnih funkcija u gradu Doboju - izjavio je Jerinić.

nezavisne.com