Igor Jurić 27. maja u Banjaluci, sistem “Amber alert” uskoro i u Srpskoj

U Banjaluci će 27. maja biti organizovana stručna konferencija na koju će biti pozvani predstavnici javnog i privatnog sektora, kao i svi drugi čija je uloga ključna za uspješno uspostavljanje sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica “Pronađi me” u Republici Srpskoj, zaključeno je na prvom sastanku stručnog tima koji je formiralo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske u vezi sa uspostavljanjem ovog sistema.

Povodom toga će direktor Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Srbije Igor Jurić i predstavnici MUP-a Srbije predstaviti sistem “Pronađi me” koji je uspostavljen u Srbiji, uz analizu cjelokupnog procesa, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o uspostavljanju Sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica “Pronađi me” (Amber alert) u Republici Srpskoj, prenosi Srna.

Nedavni slučaj nestanka maloljetne Danke Ilić u Srbiji, kada je i prvi put aktiviran Sistem hitnog obavještavanja javnosti podstakao je MUP Srpske da intenzivira aktivnosti na uvođenju ovog sistema u Republici Srpskoj.

banjaluka.net

Tagovi: